tisdag 3 november 2015

Sista veckan i Gabs

Tiden rinner iväg och snart är det dags att åka hem igen. Första Afrikanska ryggmärgsskadekonferensen pågår denna veckan med delegater från länderna runt här i Gabs. Kul och spännande möten.
Konferensdeltagarna

Fysioterapigruppen på konferensen









Prata med en före detta patient häromdagen. Otroligt kul att se honom. Han är så nöjd. Kom ihåg att hans rehab gick väldigt trögt. Han tog inte till sig info nåt vidare, svårt att få till tekniker för förflyttningar och rullstolsteknik. Men nu har han låtit tillverka handkontroll till bilen enligt hans instruktioner. Han kör och förflyttar sig själv in och ut ur bilen. Inga sår eller andra komplikationer.  Han åker till sitt jobb varje dag men de har fortfarande inte gjort någon ramp så han kan inte komma in i byggnaden. Men han åker dit och sitter utanför under ett träd. De ska inte kunna komma och säja att han inte är på jobbet. Ibland får han lite sysslor han ska utföra. Skön snubbe. Så kul att se hur bra det går för honom, förutom att komma in på jobbet förståss. Men han har en lön och vid sidan tillverkar/lagar han möbler och säljer. Glad och frisk och aktiv.


Sen var jag ute på morgonpromenad med min tyska kompis, Inga, som är var här. Gick bl a förbi den här körskolan, som jag springer förbi varje gång jag springer. Även de fint kamouflerade stolparna som de gjort som palmer, bara antennen som avslöjar dom. 
Körskolan
"Palmen"









   


Ser ofta kor på gatan
Ovanligare när hästar ställer till trafikstockning
Gatusopning utanför presidentpalatset




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar