tisdag 28 augusti 2012

Jazz fest i Johannesburg


Shanti-Lo och Johan

 Tillbaka från en kanonhelg i Johannesburg. Körde ner med de två svenska musikerna Nils och Johan som skulle spela med Shanti-Lo, en av Botswanas mest kända artister, på den årliga jazzfestivalen på Market Theaer i Newtown. Förutom avstickaren vi gjorde när vi följde GPS:en som jag lånat, vilken ledde oss till en väg där det till slut stod körning på egen risk, gick körningen ner mycket bra.

 
Nils och kompis saxofonist

Johans bas solo
Väl nere lyckades Shanti-Los manager få in mej backstage med bandet
 och några till medföljare, blev en av

 ”build up/break down”–personalen. Någon timme försenat kom det igång. Shanti-Lo with Swedish ensamble, vilken bestod av 2 svenskar och 8 botswanier, gjorde en mycket bra show, men tyvärr nerkortad pga alla förseningar. Sen kom Bhudasa från Lesotho och så Mory Kante med sitt 14 manna band som avslutade med sin Yeke yeke. Mycket bra och fullt ös. Sen blev det reggae med Semenya och sen gick bilen hem, till några bekanta utanför Joburg, med Anna Carin och Sten. Hade tänkt undvika att köra så sent i Joburg, men alltför bra musik för att gå tidigt. Men allt gick bra efter en liten felkörning när vi kom till områden där vi nog inte borde vara.

Mory Kante
 
Körsångerska
Mory Kantes 14 manna band




På söndagen till det mysiga området Mellville och kolla lite affärer och fika. Sen körde Anna Carin och Sten mej hem till Monique och Dave som jag träffade förra julen. Bodde i ett superfint hus och jag stannade över natten och blev omhändertagen och hade mycket trevligt. På söndagen till en riktigt kul marknad på hustaket på shoppingmallen i Rosebank innan bussen hem till Gabs avgick. Riktigt bra helg. Nu ser jag fram emot nästa helg. 
  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar