söndag 18 oktober 2015

Återuppstånden blogg

24.5 timmar försenad kom jag till slut till Gaborone, efter att ha tillbringat en dag i Frankfurt på deras flygplats och hotellet bredvid. Skönt att vara här, full blom överallt, fåglarna kvittrar eller skränar och alla klagar över värmen, som vanligt, precis som det ska vara.
Avdelningen rullar på, inte så många patienter just nu men dom som är jobbar på. Personalen har reducerats lite, förhoppningsvis tillfälligt, vilket är lite oroväckande. Men stämningen verkar god även om en del klagar på att det är för tungt jobb.   
Häromdagen inne på telefonbolaget Orange för att fylla på mitt telefonkort började en äldre man prata med mej och tyckte han skulle undervisa mej i Setswana. Avböjde det erbjudandet, men när han hörde att jag var från Sverige, så kom han att tänka på vår ”aha, your president Olof Palme”. ”How is he? Is he still alive”. När han hörde att ha blev mördad för ca 25 år sedan blev han upprörd. ”A good man!” Alltid roliga möten.
Har varit lite på avdelningen, på tisdags bion, kollat runt lite på stan, men sitter framför allt under vårt största Jakarandaträd och skriver. Det är fantastiskt vackert men ibland inte optimalt att sitta under. Dimper ner blommor och kvistar och frökapslar i huvet och på datorn, men det är väl såna små problem man får acceptera. En hel del distraherande fåglar i trädgården också, härfåglar, sunbirds, kingfishers m fl och duvor förståss. Det skräniga lätet av Ibisarna som flyger omkring och låter som om de bråkar hela tiden är oxå underhållande, inte vackert, men orginellt. Har även en blåhövdad ödla i trädet. Kvällarna är fantastiskt sköna, dagarna är faktiskt rätt varma, vilket jag inte har något emot, men man svettas på och undviker solen så mycket som möjligt. Igår var jag på grillkväll hos en svensk tjej här, grannen. Mycket trevligt och gott och uppdatering på Botswana läget, med vattenbrist ohc elbrist. I förorterna har de helt enkelt inte vatten de flesta dagarna. Vi är lyckligt lottade och bor ju i samma kvarter som förra presidenten, men ffa i centrala stan.
Och idag blev det en Finest filé på Bull and Bush med roommate Kate. Alltid gott.
Biltvätten under Jakarandan

Årstidens berg av löv vår trädgårdsmästare sopat ihop

De alltid närvarande duvorna
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar