söndag 22 april 2012


Sitter på Heathrow flygplatsen och är på väg tillbaka till Botswana från Chicago. Bra ibland att ha gott om tid här, tog drygt 2 timmar att gå igenom pass och security, så nu ar det bara 5 timmar kvar. 

Himla mysigt att vara i Chicago igen, bo hos Dirk och David, umgås och ha musik kvällar hos Steve och Iris och alla andra. Promenera runt stan och titta på alla tulpaner Downtown och i Millenium park med The bean som en stor favorit. Har vuxit upp några riktigt höga hus sen jag var där sist, typ drygt 90 våningar.
 Var en sväng till New Orleans i drygt 2 dagar och hälsa på Lauren. Kanon. Härlig kreativ stad, varmt och skönt, med mysiga restauranger och fik (andra än Starbucks) och massa bra musik. Var nere på French Quarter Festival och sen ut 2 kvällar och lyssna en stund bl a på Cajun musik.
Tog en biltur och titta på sviterna efter Katrina. En hel del har ju växt igen, men fortfarande många igenbommade hus och mycket byggande pågår. Kollade in en del nybyggen där Brad Pitt donerat en rejäl slant och fått in olika arkitekter som ritat kul lösningar, olika färger och former men genomgående är att de är byggda på pålar. Snygga, egna och moderna, bröt av rätt rejält från den vanliga New Orleans stilen som annars gäller. Stannade också till vid minnesmonumentet från Katrina. Riktigt fint tycker jag. Påminner faktiskt lite om en av mina patienters hus som håller på att byggas.
Men nu är det åter till jobbet och värmen i Gabs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar