söndag 2 december 2012

Taffelberget, Pingviner och Cape of Good Hope

Sista dagen i Kapstaden. Har inte blivit så jättemycket vila som det var tänkt, men mycket bra, rolig, skön och aktiv semester.
Klättrade upp de 1000 metrarna upp till Taffelbergets platå efter att ha gått genom stan till där klättringen börjar (bredvid linbanan). Var svettigt och jobbigt, men gick bra. Fantastisk utsikt från platån och lite fjällandskap känsla däruppe. Skönt sen att ta linbanan ner och var glad att det just den dagen inte blåste så mycket. Har annars haft en av de blåsigaste veckorna på i alla fall över 10 år i Cape. Tak har blåst av hus och alla pratar om blåsten, höll verkligen på att blåsa omkull ibland.
Olle möter ödla på Taffelberget
Kapstaden från Taffelbergets topp


Hyrde bil och körde ner till Cape of Good Hope/Cape Point, som udden precis bredvid heter. Ska man vara riktigt noga är ingen av dom den mest sydliga spetsen, den ligger lite mer österut och heter Cape Agulhas, men där var vi inte. Det är mäktigt att tänka att nästa landmassa när man blickar ut över havet längst ut från udden är Antarktis!! den hårda vinden som blåser på oss kommer från sydpolen!!

Cape Point
Klippgrävlingar var det gott om
Nästa sydpolen

Pingvin byn
Besökte förståss pingvinerna på Boulders beach, där vi även bodde i 2 nätter. De är för söta. Intressant att sitta och se hur pingvinsamhället har sina dagliga sysslor precis som alla andra samhällen. En bygger bo, gräver och hämtar gräs, några bråkar, några flirtar (och går lite längre), några ligger och njuter av solen och några leker i vattnet. Men Pingvinerna var klart i minoritet jämfört med skarvarna, som tillbringa nätterna på klipporna vid Boulders beach, men flög iväg på morgonen.                                                                                                                             

  Nu har Olle åkt till kylan i Sverige och mitt flyg går ikväll, redan nu försenat i2.5 timme så jag får väl se när det tillslut avgår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar