fredag 14 juni 2013

Åter i Stockholm

Så fint kvällsljus i mitt vardagsrum
 Tillbaka i Stockholm och regnet öser ner just nu. Tänk som det skulle behövas i Botswana, men knappast här. Där regnade det alldeles för lite under regnperioden, december-februari, och nu är det 100% regnfritt, vattenbrist är helt klart i antågande om några månader. Men vintern kom de sista dagarna jag var där. Vaknade med 13 grader inne på morgnarna, men sol varje dag.

Rumsbyte

Har varit en bra period, med en rätt så bra fungerande avdelning, men några av våra gamla problem är fortfarande olösta. Men det är mer som funkar än inte funkar. Blir glad när jag ser patienter som han bredvid som kan själv, lassade alla grejer i knät och rullade genom avdelningen. Men en av sakerna som inte funkar är tillgång till vissa saker och mediciner. Nu är all spasticitets medicin slut och Mr A är så spastiskt. Men efter Thelmas behandling får han ro i kroppen ett tag. 
Thelma agerar vikt för att få
spasticiteten att minska
Avslutade vistelsen med middag på Sweden House med nya svenska ambassadören och, trodde vi Botswanas president. Men han kom inte, vilket jag redan visste var väldigt tveksamt, och hela cermonin där ambassadören skulle "present his credentials" för presidenten var inställt. Men mycket trevlig kväll, men jättekallt och buffé ute i trädgården. Lite svenska folkmusik och botswanska trummor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar