söndag 4 mars 2012

Safari igen

En efterlängtad och skön lördag förmiddag efter en rätt tung vecka. Just varit på Craft Market och ätit frukost med Pelle och Anestis och sen en skön promenad hem. Det här med att gå till/från ställen, som ofta är det naturliga alternativet hemma, har nästan försvunnit här. Skönt när jag kom på att det alternativet faktiskt finns här oxå.
Jobbet rullar på, två steg fram och ett steg bak mest hela tiden. Har ränt runt en hel del på skattehuset och ministeriet de sista veckorna, alltid nya utmaningar. Slitit och trött, men tråkigt kan man inte säja att det är.
Förra helgen var Pelle och jag en trip till Madikwe National park i Sydafrika och bodde på Motswiri i 2 nätter. Mycket trevligt ställe, supertrevlig personal, god mat och fick ett riktigt bra pris.






Tänkte att jag skulle stå över en tur om jag kände mej nöjd med det jag sett och ibland ser man mer från lodgen, som ex v när det kom dit ett gäng elefanter och spruta vatten över sig för att svalka av sig. Ägaren satte då på vattnet och fyllde på i den lilla vatten hålet, och när elefanterna kände lukten av färsk vatten kom de tillbaka och drack och drack som var de direkt komna från öknen.
Och där satt vi, typ 20 meter därifrån. Sämre kan man ha det. Vi hade sett en hel del även när vi körde, varav det nya var en ca 1 dm stor kameleont (hur guiden såg den i mörkret är en gåta). Det var riktigt kul, så söt.

Men vi hade inte sett vildhundar än och de pratade om att de sett dom i närheten. Så det var bara att åka med och tur var det. Sista turen kom ”a pack of wild dogs” springande längs vägen. Springer så lätt och rör sig i snabbt framåt. Skulle vara rätt skräckinjagande att möte gänget. Men en och en är det riktigt snygga hundar. En sån skulle man absolut kunna ha.





Annars i veckorna händer inte så mycket. Vi jobbar, jobbar och jobbar. Ja, vi äter väl lite däremellan, tar nåt glas vin och några partier bräde. Har åkte med på några hembesök och det är alltid roligt att komma ut och se hur det blir. Inte så upplyftande precis, det är ju en tuff verklighet som väntar de flest. Ute dass, inget rinnande vatten, trappsteg och all denna sand!!! Matata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar